Menu
info@visenversa.eu
013 35 08 20
Terug naar alle vissen

Kabeljauw

Familie
Kabeljauw is een witte rondvis en behoort samen met de schelvis, de wijting, de pollak, de leng, de steenbolk en de koolvis tot de familie van de kabeljauwachtigen.
Vangstgebied & Aanvoer
Kabeljauw komt op de meeste plaatsen van het Noordelijk halfrond voor, tot in de Golf van Gascogne. Het kabeljauwbestand in de Noordzee staat al langer onder druk, en bereikte in 2006 een dieptepunt. Inmiddels zijn er hoopgevende signalen, de strenge visquota blijken stilaan hun vruchten af te werpen : het bestand verbetert gestaag. Waakzaamheid blijft echter geboden.
Gastronomie
Kabeljauw is een smaakvolle vis en bezit mooi helder wit visvlees. Kleine kabeljauw wordt soms in zijn geheel verkocht, meestal echter in visfilets of vismoten. Het visvlees is helder wit, bevat weinig graten en heeft een vaste structuur (naar de staart toe iets zachter). Je kan hem op alle mogelijke manieren bereiden : in de oven, gegrilld, gebakken, gepocheerd, in papilotte, gestoomd, … Kabeljauw is een ideale vissoort voor de eerste culinaire kennismaking met vis. Succes is verzekerd.
Voedingswaarden
kcal
72
eiwit
16,6
vet
0,6
Elke dag vers
Maar ook elke dag iets anders...
Bekijk onze promoties op facebook
klik hier >