Zeewolffilet

/Zeewolffilet
Zeewolffilet2017-12-11T14:50:53+00:00

Verse zeewolffilet zonder vel

De zeewolf kan een lengte van 130 cm bereiken, gemiddeld weegt hij 3 tot 7 kg bij een lengte van 80 à 90cm. De zeewolf is pas geslachtsrijp bij een lengte van ongeveer een halve meter.

Hij heeft zware maal- en snijtanden die trouwens eens per jaar worden vervangen. Op die manier kraakt hij moeiteloos schelpdieren en krabben.

Komt verspreid voor in de Noordzee (bij de Noorse kust en Schotland), rond IJsland en in Noord-Amerika. De aanvoer is regelmatig, maar beperkt. De vissen worden in het voorjaar gevangen op de visgronden van Ijsland, maar met de zomer trekken ze er op uit en worden ze aan de Noorse, Deense en Schotse kusten gevangen.  De Duitse en Russische vissers vangen hem het meest. Onze vissers voeren hem vooral in de zomer aan (ongeveer 150 ton). Werd in 2004 tot vis van het jaar verkozen !
Het visvlees is zeer vast van structuur en heeft een uitgesproken smaak. Zeewolf wordt meestal gefileerd (soms in vismoten) aangeboden in de vishandel. De fijne smaak komt gebakken uitstekend tot zijn recht. De meeste bereidingswijzen voor zeeduivel zijn ook van toepassing op zeewolf.
  • 76 kcal
  • 0,6 g vetten
  • 17,6 g eiwitten