Zeetong 350 à 400 gr

/Zeetong 350 à 400 gr
Zeetong 350 à 400 gr2017-12-11T14:50:52+00:00

Verse zeetong 350 à 400 gr zonder vel

Tong is makkelijk te herkennen : langgerekt ovaal van vorm met een ronde kop. Zijn huid is licht tot donkerroodbruin met stipjes. De onderkant is wit. Tong kan een lengte van 70cm behalen met een gewicht van 3kg.
Tong komt veel voor in Europese kustwateren, vanaf de Middellandse Zee tot aan de noordelijkste randen van de Noordzee en de Golf van Biskaje.

In aanvoerwaarde is tong veruit de belangrijkste inkomstenbron voor onze vissers.

Ongeveer één derde van de Belgische tongaanvoer komt uit de Noordzee, andere belangrijke vangstgebieden zijn het Engels Kanaal, de Ierse Zee, de Keltische Zee en de Golf van Gascogne.

De visserij werkt actief aan alternatieve vismethoden voor de traditionele boomkor. Voorbeelden daarvan zijn de pulskor en de sumwing, die zorgen voor een vermindering van ongewenste bijvangsten, brandstofverbruik en bodemberoering.

Tong is een ware delicatesse, en behoort door de zeer grote vraag tot de hogere prijsklasse. Het visvlees is stevig, en tegelijkertijd zacht en sappig, en zowel op z’n geheel als in filet te koop. De meest bekende bereiding is wellicht de tong meunière, waarbij de bebloemde tong in zijn geheel in boter gebakken wordt en nadien overgoten wordt met  braadvet waaraan citroensap en peterselie is toegevoegd.
Energie: 319 kJ / 76 kcal
Eiwitten: 17,5 g
Vetten: 0,7 g